Articles

Cuidar les entitats és invertir en Olot.

 

En el ple de l'Ajuntament d'aquest mes de gener s'aprovarà el reglament que regula la concessió de subvencions per les entitats de la ciutat pel 2019.

 

Olot és una de les ciutats de Catalunya amb un nombre més gran d'associacions per habitant. Aquest és un fet del qual ens n'hem de sentir orgullosos, tenir una societat civil organitzada i activa diu molt de com soms els Olotins i Olotines, de com estem implicats en la nostra ciutat. Tenim la vocació de servei públic integrat com un valor positiu que ens fa millors. Aquest no és un fenomen només d'ara sinó que la tradició i història associativa és llarga i ve de lluny, esmentar-les a totes ocuparia moltes pàgines. Des del Centre Obrer de fa 125 fins al Festival Lluèrnia totes formen part de al nostra identitat.

 

Des d'ERC Olot sempre hem defensat, la passió, la il·lusió i sobretot la feina desinteressada que fan per la ciutat un munt d'Olotins que creiem que haurien de rebre més suport de l'Ajuntament. Per això vam fer arribar una sèrie de propostes a l'equip de govern del Pdecat per tal que poguessin ser incloses dins del Reglament del 2019 per tal de millorar-lo.

 

La majoria de les propostes les hem tret de les trobades que hem anat fent amb moltes d'elles. Propostes que fan referència tant als imports com a la metodologia d'adjudicació dels ajuts. Cal d'augmentar l'import total de les subvencions, qualsevol activitat organitzada, de manera desinteressada, per una entitat val tres o quatre vegades menys que si l'organitzes l'Ajuntament, per tant les entitats estalvien diners a la ciutat. També demanàvem que les subvencions majors de 3.000€ no poguessin ser adjudicades de manera directa o a dit , sense passar cap procés d'adjudicació pública regulada. Creiem que calen unes bases específiques clares i senzilles per cada àmbit de les subvencions i que llavors comissions tècniques facin les valoracions de les sol·licituds a partir d'objectius i indicadors que siguin públics i oberts a la ciutadania per guanyar en transparència. Cal escoltar les seves necessitats, ajudar-les en la tramitació d'ajuts a altres institucions, suport en la comunicació de les activitats, o per exemple que utilitzar la Sala del Torín no tingués el cost tan elevat que té actualment. Totes aquestes propostes haurien d'anar acompanyades d'una taula on seure amb les entitats. Hem de cuidar-les com cal.

 

Tot i estar actualment en minoria, el Pdecat no ha considerat oportú afegir cap d'aquestes propostes en el nou reglament, cosa que lamenten. Així i tot, per no bloquejar els ajuts del 2019 i que no surtiu perjudiques les entitats, votarem per què tirin endavant.

 

Aprofito aquesta carta també per convidar-vos a trobar-nos i escoltar les vostres propostes i idees per millorar la nostra ciutat. El que començarem a fer demà mateix és treballar per què l'any 2020 la relació i el suport cap al teixit associatiu sigui el que us mereixeu. Sense vosaltres la vida de la nostra ciutat no seria la mateixa. Invertir en les entitats és invertir en Olot.

 

 

 

Anna Barnadas
Candidata Republicana a l'Alcaldia d'Olot

Portaveu ERC Olot