Articles

Un #OlotRepublicà amb un gran futur pel 2019.

Us proposo construir junts l'#OlotRepublicà del futur.

Hola, soc l'Anna Barnadas i fa uns mesos que els meus companys em van fer confiança per encapçalar la llista d'Esquerra a Olot a les eleccions municipals del 2019.

Si teniu dos minuts, m'agradaria explicar-vos per què vull ser alcaldessa de la nostra ciutat. Primer de tot, perquè m'estimo Olot, la ciutat on vaig néixer, on he passat la meva vida, on he format la meva família...; però també perquè estic convençuda que es poden fer les coses diferents de com es fan ara, que existeix una altra manera de fer política, més participativa, pensada per millorar la vida de la gent i per progressar. També perquè crec que és el moment que les dones fem el pas definitiu per estar presents en tots els àmbits de l'esfera pública, inclosa la política, on tenim grans exemples de fermesa com els de la Carme Forcadell, de la Dolors Bassa i de la resta dels presos polítics i exiliats, que cal seguir perquè la política o la fas o te la fan.

Plató deia que la República és la millor forma de democràcia. Per això, crec que construir un #OlotRepublicà és la millor manera d'assegurar una societat més justa i més lliure per a tothom. On tots els olotins progressem i avancem junts, on tothom pugui realitzar els seus projectes personals, professionals i vitals a Olot.

Per això, ens cal generar més riquesa; necessitem més feina per als olotins, però sobretot millors feines, més qualificades, més ben remunerades. Necessitem que la riquesa estigui més ben repartida, que tots els esforços que ha fet molta gent durant els anys més durs de la crisi hagi valgut la pena i ara la societat retorni aquest esforç. L'atur ha baixat, però encara no hem recuperat els salaris del 2008. Necessitem habitatges dignes per a tothom, amb un preu accessible. Necessitem rebaixar les matrícules de les escoles bressol d'Olot, de l'Escola de Música d'Olot, perquè per ERC només una educació per a tothom garantirà que tots els joves olotins tinguin igualtat d'oportunitats en el futur. Per nosaltres, ser republicà és que progressem i avancem tots junts.

L' #OlotRepublicà que imagino pel futur és una ciutat on els olotins i les olotines participin de forma real en el govern de la seva ciutat, una ciutat on s'escolta els ciutadans, amb una participació política activa.

Jo imagino un Olot on els ciutadans pugueu explicar què necessiteu, què imagineu, què desitgeu pel vostre Barri, per la vostra ciutat. Imagino un Ajuntament que tingui les parets de vidre, que la transparència sigui clau en el dia a dia.

Com diu sempre l'Oriol Junqueras, ERC fa 87 anys que som republicans i n'estem molt orgullosos; per això, em comprometo a treballar per i amb els olotins, invertir d'una vegada en els barris i apostar decididament per les entitats, perquè han de ser el motor d'una ciutat dinàmica, moderna i cohesionada.

Tenim molta feina al davant i la primera que m'he proposat és la d'escoltar-vos,  escoltar els olotins i les olotines per veure quines són les vostres preocupacions, quins són els vostres problemes i quines les vostres il·lusions.

Per això fa temps que estem parlant amb moltíssimes persones i entitats, perquè només a partir d'escoltar-vos podrem dibuixar un projecte de futur, ambiciós i engrescador. En aquests mesos que queden fins al maig, ho farem encara més intensament.

Aquest no és el projecte d'una sola persona, sinó el projecte d'un grup d'olotins i olotines, que venim d'àmbits diferents, de barris diferents, d'edats diferents, però formades i preparades que sobretot ens estimem la nostra ciutat i que us proposem construir entre tots un model de ciutat republicà. Un Olot amb gran FUTUR per endavant, participat per tots els seus habitants i on les institucions treballem amb i pels ciutadans, els barris i les entitats per una ciutat, pròspera, cohesionada, engrescadora i dinàmica.

 

Us proposo construir junts l'#OlotRepublicà del futur.

 

Anna Barnadas

Biòloga

Candidata a l'Alcaldia d'Olot